Om oss

Nuvsvåg er et tidligere aktivt fiskevær. De som bodde her drev stort sett fiske og små gårdsbruk.

Nuvsvåg het tidligere Nuvsfjord. Dette medførte problemer med postleveranser da Nuvsfjord også er en plass i Lofoten. Så for å sikre at det ikke ville være noe problemer bestemte man seg for å endre navn på bygda fra Nuvsfjord til Nuvsvåg.

Nuvsvåg har mange likheter med Lofoten. Omkranset av høye fjell og fantastisk fiske rett utenfor stuedøra.

Ei bygd i vekst før fiskerikrisa

Bygda var i vekst frem til slutten av 70 tallet og hadde da en befolkning på omkring 400 mennesker. Bygda hadde et aktivt fiskebruk, to dagligvarebutikker, en bensinstasjon, et byggevarefirma, skole med over 70 elever og et 50-talls fiskebåter.

På midten av 80 tallet oppstod en fiskerikrise og fisken som var selve livsnerven forsvant. Dette førte til at mange måtte slutte som fiskere, konkurser rammet både fiskebåteiere og fiskemottak så også i Nuvsvåg.

I 1985 fikk vi ferge og daglige avganger til «fastlandet».

Kjøpte butikken, barnehagen, skolen og lærerboligen

Jeg og Ann-Mari bodde i Alta, men ønsket oss det rolige liv som vi hadde i helger og ferier i Nuvsvåg. Når muligheten dukket opp og butikken ble lagt ut for salg kastet vi oss over muligheten til det rolige liv. Dermed flyttet vi inn lille julaften 2007 i leiligheten over butikken.

i 2012 la Loppa kommune ned skolen i bygda og  dette var virkelig krise for oss.
Vi måtte ta noen vanskelige valg. Vi valgte å bli i bygda og sammen med mine foreldre kjøpte vi den nedlagte skolen, lærerboligen og barnehagen hos kommunen.

Her kunne vi skape et produkt som viser frem den flotte plassen vår, den fantastisk rike naturen og ikke minst treffe nye og spennende mennesker som kommer for å oppleve fantastiske Nuvsvåg og Lopphavet.